Aylık Baran “Yahudi lâftan anlamaz” manşetiyle çıktı

Aylık Baran Dergisi’nin 30. sayısı yayımlandı. Bu sayıda, işgalci Siyonistlere karşı mücadelede Türkiye’nin rolü ve sorumluluğu ele alınarak, “Yahudi lâftan anlamaz, bölgeyi bu habislerden temizlemek Türkiye’nin boynunun borcudur” manşeti atıldı.

Dergide, Türkiye’nin bölgeden çekilmesiyle işgalcilerin güç kazandığı, ancak Türkiye’nin yeniden etkin bir rol üstlenmesiyle bölgenin temizlenebileceği savunuluyor. Mücadelenin sadece Filistin’in değil, tüm İslam dünyasının ortak sorumluluğu olduğu vurgulanırken, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye ve mücadelede hayatını kaybedenler anılıyor.

Bu sayıda ayrıca İslam dünyasının karşı karşıya olduğu sorunlar ve çözüm önerileri üzerine makaleler ve röportajlar yer alıyor. Öne çıkan konular arasında “İslam Ezikliğin Değil, Hakimiyetin Dinidir”, “Modernleşme, Sanayileşme ve Mimarlık”, “Akdeniz Fatihi: Barbaros Hayrettin Paşa” gibi başlıklar bulunuyor.

Dergide, ekonomi, siyaset ve toplumsal konular üzerine analizler de yer alırken, İktisatçı Melih Oktay ile faiz, Vehbi Vakkasoğlu ile aile ve Yılmaz Bilgen ile Suriye konulu röportajlar okuyucularla buluşuyor.

📌 Aylık Baran Dergisi’nin 30. sayısına ulaşmak için tıklayınız

 

Yazar

Bir yanıt yazın