Cumartesi, Aralık 7, 2024

Aylık Baran’ın 22. sayısı çıktı

Selam ile…

Hamas, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bir hamlesiyle tüm maskeleri düşürdü. Her zaman olduğu gibi Türkiye’de Filistin davasını sahiplenen Müslüman Anadolu’ya karşı, İslâm düşmanı kuyrukçu kemalperestler İsrail’in ardına ip gibi dizildi.

Yahudi insanlık tarihinin en korkunç kıyımlarından birini yaparken ellerinden bir şey gelmemesinin ıstırabını yaşayan Müslümanlar bir de Yahudi’ye alkış tutan çukurdan aşağı tipleri görmek zorunda kalıyor. Bu tipler, Müslüman memleketinde salyangoz satacak kadar cesur, çünkü rejimin kendilerine ait olduğunu biliyorlar.

İşte, işin püf noktası da burası… Bugün Filistin’deki kardeşlerine el uzatamamanın ıstırabını duyan, duyup da bir şey yapamayanların tek yapabileceği, Anadolu’da Müslüman milletin iradesinin tecelli etmesini sağlayacak rejimin teşkilidir. Bu uğurda çalışmak o ıstırabı da manalı kılacak olan şeydir ve 15 Temmuz ruhunun Gazze’de zuhuru vadenin tamam olduğunun işaret fişeğidir.

Kapağımızda bu meseleyi değerlendirirken “Yahudileşen Kemalistler” manşetini attık ve “Türkiye Bu Prangayla Yürüyemez!” dedik.

Kapak mevzuumuzu Ömer Emre Akcebe, “Ruh Tufanı” başlıklı yazısında işledi.

İbrahim Tatlı, “Saddam’dan Hamas’a Yeni Dünya Düzeni’ne İnsanlığın Karşı Taarruzu” başlıklı yazısında İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim’de başlattığı taarruzu Saddam’ın I. Körfez Savaşı öncesinde ABD’ye kafa tutmasıyla benzeştiriyor.

Kâzım Albay, “Büyük Doğu-İbda’ya Umumî Bakış” başlıklı yazısında Büyük Doğu-İbda fikir hareketinin ne olduğunu ve İslâm’ın iktidarı için neden gerekli olduğunu anlatıyor.

Mustafa K. Topaloğlu, “Günümüz İnsanının Arayışı” başlıklı yazısında modern dünyanın buhranı içinde sıkışmış olan insanın portresini çiziyor.

Faruk Hanoğlu, “İçimizdeki Hain Kim?” başlıklı yazısında yüz yıllık ihanetin içimizde normalleşmesi tehlikesine dikkat çekiyor.

Hanife Kındır, “Dijital Kimlik ve Otantik Benlik Üzerine” başlıklı yazısında insanın kendisini teknolojinin emrine vermesini dijital kimlik meselesi üzerinden aktarıyor.

Handan Özduygu, “Devrimlerin Savurduğu Hayatlar” başlıklı yazısında Medine-i Münevvere’den gelen dostlarından, devrimlerin yaşattığı travmayla zorunlu hicretten bahsediyor.

Araştırmacı-tarihçi Yaşar Gören ile resmi tarihin insanımıza dikte ettiği yalanları konuştuk. Gören, “Lozan, Osmanlı Topraklarının, 5 Sırtlan Tarafından Paylaşılmasıdır” dedi.

Melih Oktay, faiz meselesini işlediği “İktisatçıların Tutarsızlığı” başlıklı yazısının 4. bölümünde “Faiz, Zekât ve Bütün Fikrin Gerekliliği”ni anlatıyor.

Gerçek Hayat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer ile Yahudileşmiş Kemalizm’i, hain üreten rejimi, eğitim müfredatını konuştuk. Özer, “Kemalistler Rejimin İdeolojisi Gereği İslâm’la Savaşıyor” dedi.

M. Taha İnci, “Müslümanlar Yeni Bir Anayasa Yeni Bir Rejim İstiyor” başlıklı yazısında Yahudileşmiş Kemalistlerin, rejimden güç alarak Müslümanlara saldırabildiğini, yeni bir anayasa ile İslamî bir rejime geçilmeden bu düşmanlıkların bitmeyeceğini ifade ediyor.

Hasan Hüseyin Akdağ, “Bir Mimar Sinan Şaheseri: Selimiye Camii” başlıklı yazısında Selimiye Camii’ni yorumluyor.

Oğuz Can Şahin, “Mücrim Bir Balzac Karakteri: Vautrin” başlıklı yazısıyla Balzac serisine kaldığı yerden devam ediyor.

Dergimizde ayrıca sizler için derleyip yorumladığımız haberleri de bulabileceksiniz.

Gelecek sayımızda görüşmek üzere

Allah’a emanet olun…

Yazar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir